Skip to content

Uhvatite karlovačku jesen fotoaparatom!

Karlovac je fotogeničan grad, u to nema sumnje. No, ima nešto zaista posebno kada osvane u jesenskoj kombinaciji šarenih perivoja i parkova, mistične magle i privlačnih vizura povijesnih zgrada. Kada ovih dana pođete u šetnju gradom, ne zaboravite fotoaparat (ili mobitel s dobrom kamerom) jer inspirativnih prizora definitivno vam neće nedostajati!

Bajkoviti Dubovac

Na humku iznad Kupe ponosno stoji Stari grad Dubovac… Ma sigurno već znate priču o našemu slavnom srednjovjekovnom dvorcu. Sada je vrijeme da ovjekovječite njegovu veličanstvenost u savršenom kadru! Kada jutarnja magla obavije Stari grad i dubovačku šumu, najbolje je da se nađete podno brda, točnije – na obali Kupe. Okrenite pogled i fotoaparat prema utvrdi, podesite zoom i bajkoviti jesenski prizor vam je zagarantiran.

Kada se pak popnete do utvrde, pružit će vam se prilika za divne fotke Staroga grada izbliza, okruženog stablima u jesenskim bojama. S dubovačkog brda pruža se i zapanjujući pogled na Karlovac, stoga ne propustite prigodu za sjajnu panoramsku fotografiju, pogotovo ako je sunčan dan.

Usto, sami kvart Dubovac ima još jednog fotogeničnog asa u rukavu – Marmontovu aleju. U šetnji njezinim drvoredima sigurno ćete pronaći zanimljive jesenske prizore vrijedne čuvanja u vašem albumu.

Visit Karlovac blog

Zeleno (šareno) srce grada

Velika Promenada i Šanac uz nju omiljena su mjesta za odmor i šetnju mnogih Karlovčana, a u jesenskim mjesecima njihovo zeleno ruho ustupa mjesto zagasitijim tonovima. Osim mirnih šetališta posutih šarenim suhim lišćem i raznobojnih nasada, u ovom dijelu grada očekuju vas i zanimljivi foto-motivi poput Glazbenog paviljona, obnovljenog stoljetnog kina Edison, staroga kamenog miljokaza i povijesne zgrade kazališta Zorin dom.

Mali prijedlog: fotografirajte u večernjim satima osvijetljeni Edison i Zorin dom, vjerujemo da ćete biti zadovoljni rezultatom.

Visit Karlovac blog

Carstvo Korane

U jesenjoj šetnji gradom rijeku Koranu jednostavno ne smijete propustiti. Neki od ondje omiljenih motiva fotografa su jablanovi na desnoj strani obale, pontonski i stari drveni most, kao i graciozni labudovi i patkice koji su tamo pronašli svoj dom.

Kako je Korana okružena drvećem, uređenim parkovima i šetnicama, na svakom vas koraku očekuju jesenska idila i opuštajuća atmosfera, a ako vam se posreći, u jutarnjim satima svjedočit ćete moćnom prizoru maglenog pokrova nad rijekom. Na uređenoj šetnici od drvenog mosta do akvarija Aquatike zasigurno ćete pronaći više prikladnih pozicija za fotografiranje rijeke i obale, a u mirnom Vrbanićevu perivoju pozornost će vam privući staze u hladovini stoljetnih stabala, svjetiljke u obliku fenjera te skulptura majke i djeteta.

Svakako prošetajte i do obližnjeg Arboretuma Šumarske škole u kojemu raste gotovo 1700 stabala i grmova. Drugim riječima, imat ćete i više nego dovoljno materijala za foto-inspiraciju.

S obzirom na to da je karlovačka jesen toliko vizualno upečatljiva, ne čudi da imamo i veliki sezonski foto-natječaj na temu magle. Proučite pravila i uhvatite objektivom svu mističnu ljepotu jeseni u našemu gradu!

Visit Karlovac blog

Pročitajte i ovo: