Najnovije
Duhovi kina Edison
Rijetko koja povijest, kao povijest kinematografije, počinje od slova Ž. „Žive slike“, tako se nazivao prvi film, a tako je i počela povijest kinematografije. Na krajnjoj lijevoj strani filmske lente
Od mlinova do tvorničkih dimnjaka
Na spomen imena Karlovca, većina ljudi u drugoj polovici prošloga stoljeća prvo je pomislila na industriju i vojsku. To nas i ne treba čuditi ako znamo da je Karlovac grad
Domaće krafne
Fašničke običaje Karlovčani njeguju još od davne 1750. godine. Za svečanost koja se u gradu održavala na dan pred Pepelnicu građani su se pripremali i mjesecima prije samog događaja. Fašničke
Što vidjeti i doživjeti: Vodič kroz karlovački advent
Okićene ulice, kuhano vino i miris tradicionalnih delicija tek su djelić ovogodišnje karlovačke božićne priče u kojoj će podjednako uživati i stari i mladi. Što vas sve ovih blagdana čeka
Domaći medenjaci
Paljenjem prve adventske svijeće obilježili smo početak došašća, mnogima omiljenog razdoblja u godini. Svijeća je upaljena kod Veleučilišta uz prisustvo brojnih građana, a odličnu atmosferu napravila su i raspjevana dječica
Juha od kestena
Stigli su nam kesteni, glasnici jeseni kojima malo tko može odoljeti. Ove ukusne jesenske plodove možemo peći ili kuhati te koristiti kao glavnu namirnicu u mnogim slatkim i slanim delicijama.
Putevima starih karlovačkih Enta
Enti su stara drvena bića, drevna stabla starija od vilenjaka iz Kozjače, mističnija od sirena Kupe i Korane, mudrija od svih živih bića na Zemlji. Čuvari su prirode i šuma,
Namaz s vrganjima
Pomno si proučio/la naš „Mali vodič za gljivare početnike“, tvoja košarica s vrganjima je puna i sada se pitaš što s njima možeš pripremiti. Gljive možeš peći ili pohati, iskoristiti ih
Gljivarenje u Kozjači: vodič za gljivare početnike
Rujan je mjesec kojem se posebno vesele gljivari, ali i svi mi koji volimo aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme u prirodi i uživati u gastronomskim delicijama s ovim neodoljivim jesenskim