Skip to content

Karlovac zimi

Volite li zimu? Upoznajte Karlovac zimi, šetajući se kroz čarobne vizure injem prekrivenih krošanja karlovačkih parkova i ledom okovanih rijeka. Ne volite li zimu? Dođite prezimiti u Karlovac uz vrući čaj i kuhano vino, uz toplu peć lokalnog restorana sa savršenim zimskim jelovnikom tradicionalne kuhinje. 

Zima je ovdje bijelo tiha i šareno vesela. Karlovac je dovoljno veliki grad za slaganje šarenog zimskog mozaika događanja, a istovremeno i dovoljno mali za odabir jedne teme, samo za vas ako vi tako želite. Bez obzira na odabir teme, jedno je sigurno – Karlovac pod snijegom je čaroban! Ostavit će vas bez daha, ali ne zbog ekstremne hladnoće već zbog bajkovitih prizora koje ste zadnji put vidjeli u odjavnoj sceni romantičnog filma sa sretnim završetkom. 

Kad krenete u istraživački pohod u karlovačku zimu, ponesite sa sobom samo osnovno: osmijeh i fotoaparat. Fotoaparat služi da zamrznute prizore zamrznete u vremenu kroz jedan klik objektiva, a osmijeh služi da ga poklonite drugima i da vam se vrati. Kapu, šal i rukavice kupite od naših bakica koje se još uvijek bave tradicionalnom obradom vune. Klizaljke posudite na gradskom klizalištu i pokažite svima kako se rade piruete. Kad ste već tu pored šanca, spustite se na sanjkama niz padinu i vratite se u djetinjstvo barem na tren.   

Nutricionistički uravnoteženu prehranu za preživljavanje hladnih karlovačkih dana pronaći ćete u jednom od restorana u obliku sarme ili bunceka sa zeljem. Miris cimeta iz kuhanog vina i vanilije na slatkim delicijama nepogrešiv je putokaz za Advent u Karlovcu.  

A kad zima ogrne injem krošnje karlovačkih parkova i zaledi površine rijeka, vrijeme je za  buđenje klupske scene s kvizovima, živom glazbom i stand-up komičarima, uz onaj isti osmijeh koji ste ponijeli sa sobom u karlovačku zimu.

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i