Skip to content

Isplanirajte blagdanski provod u gradu na četiri rijeke

Počelo je, počelo! Grad na četiri rijeke osvanuo je u svečanom adventskom ruhu, s mnogim prigodnim sadržajima koji unose veselje u mala i velika srca. Ovogodišnji Advent u Karlovcu donosi više od 80 događanja na atraktivnim gradskim lokacijama, a mi smo tu da vam malo olakšamo planiranje blagdana.

Sladokusci i kreativci, pravac Aquatika!

Karlovački akvarij i za ovaj je blagdanski period pripremio niz tematskih sadržaja, poput pričaonica za djecu i zabavnih kreativnih radionica. Sladokuscima posebno skrećemo pozornost na natjecanje za izbor najboljih božićnih kolača, koje će se održati u Aquatici 16. prosinca. Podsjećamo i kako svi posjetitelji akvarija mogu uz kupljenu ulaznicu besplatno razgledati sjajnu izložbu fotografija “Uhvati maglu objektivom”, selekciju radova nastalih na nedavnom foto-natječaju u sklopu Fog Festivala.

Obiteljski provod na Starom gradu

Na humku iznad Kupe također neće nedostajati blagdanske atmosfere. Na Starom gradu Dubovcu svaki petak prije Božića možete se pridružiti stručnoj turi koja će vas provesti Branič kulom i izložbom “Putovima Frankopana”, dok nedjeljom obitelji s djecom imaju besplatan ulaz u dvorac koji je, naravno, predivno okićen u božićnom stilu. Svakako ne propustite koncert “Christmas miracle” u izvedbi Jambeatsa, koji je na rasporedu 22. prosinca.

Svi putevi vode prema Promenadi

Omiljeno šetalište Karlovčana, Velika Promenada, ponovno će biti poprište središnjeg adventskog programa, s glazbenim koncertima poznatih izvođača, bogatom gastronomskom ponudom i prigodnom prodajom suvenira. U pripremi je i novost: velika grijana kupola u kojoj će se održavati raznovrsni programi za najmlađe!

Karlovčane 15. prosinca očekuje koncert Vesne Pisarović, a dan poslije na pozornicu Glazbenog paviljona popet će se Ivana Kindl s pratećim bendom Funky Town. Među izvođačima koji će nastupiti u sklopu adventskog programa su i Ivana Kovač, S’Wingover bend, Tamburaški sastav Merak te Soulfingers, a za dobru atmosferu na Staru godinu pobrinut će se sastav Učiteljice. Ovog prosinca Promenada je pravo mjesto za izlazak!

Sredinom mjeseca na šetalištu se otvara i tradicionalni Obrtnički sajam, s raznovrsnom ponudom suvenira, rukotvorina, igračaka i ostalih proizvoda karlovačkih obrtnika i lokalnih OPG-ova. Ako tražite unikatni poklon za rodbinu i prijatelje, posjet sajmu je obvezan!

Nema zime za rekreativce

Ljubitelji sporta i rekreacije sigurno će se priključiti (ili barem popratiti) 4. Adventsku utrku koja je na rasporedu 16. prosinca. Start i cilj su kod Glazbenog paviljona, a duljina utrke je 3000 metara. Za one koji pak više vole uzbuđenja na ledu bit će otvoreno klizalište kod Sokolskog doma, s besplatnim ulazom od 15. do 31. prosinca. Ako nemate klizaljke, nema problema – bit će ih moguće iznajmiti.

Bez sumnje, posljednji mjesec u godini bit će nam ispunjen, zabavan, inspirativan i uzbudljiv. Istražite detaljan adventski program i napravite plan za nezaboravan provod za sebe i svoje najmilije. Vidimo se u gradu parkova i rijeka!

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i