Skip to content

Šetnica uz Koranu: Mjesto gdje nema žurbe

Karlovac je grad kao stvoren za šetače. Njegovi brojni parkovi, perivoji i uređene zelene površine privlače sve one koji žele razgibati noge, traže predah od žurbe i svakodnevnih obveza ili im je potrebno mirno mjesto za susret i druženje. Naravno, u Karlovcu se neka od najljepših i omiljenih mjesta za šetnju nalaze u blizini rijeka ili na njihovim obalama.

Na desnoj strani gradske obale Korane, poznatoj po slikovitim visokim jablanima, smjestila se najnovija karlovačka šetnica. Mnogi je jednostavno zovu Šetnica uz Koranu, premda ona ima i službeno ime – Šetnica dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sagrađena je 2019. godine u sklopu projekta „Susret s rijekom”, a proteže se od staroga drvenog mosta do slatkovodnog akvarija Aquatike, postavši tako dijelom prstena koji mostovima i drugim stazama spaja obje riječne obale.

Po koranskoj šetnici možete šetati, rolati, džogirati i biciklirati, a za predah i odmor postavljene su klupe. Postojani šum koranskoga slapa dodatan je bonus, a večernje šetnje provest ćete pod ugodnom ambijentalnom rasvjetom.

Šetnica uz Koranu i njezina neposredna blizina u toplijim su mjesecima poprište raznih događanja. Ondje se odvijaju rekreativne i sportske aktivnosti, radionice, žive svirke, tematske ture, razni obiteljski sadržaji i edukativni programi.

Kada se nađete u Karlovcu, neka šetnica uz Koranu bude na vašem popisu obveznih iskustava u našemu gradu. Zaboravite na žurbu i strku, pođite laganim korakom popločenom stazom i upijte smirujuću atmosferu oko sebe. Uživajte u pogledu na zelenu ljepoticu Koranu i njezin slavni slap, prošećite i preko mostova te pronađite motive za sjajne fotografije. Zvuči kao dobar plan za ugodan dan, zar ne?

Pročitajte i ovo:

U prirodi

Kupa: Stoljeća uz rijeku

Kažu kako u gradu na četiri rijeke svatko ima svoju rijeku miljenicu. Je li to Korana sa svojim slapom, smaragdna