Skip to content

Namaz od kestena i čokolade

Jesen u Karlovcu je zaista čarobna. Priroda se priprema za hladnije mjesece, temperatura postupno pada, dani su sve kraći. Jedinstveni prizori šarenih krošanja gradskih šetališta i parkova oduzimaju dah. Prohladni jesenski dani savršeni su za đir po gradu na svježem zraku…

Svoju šetačku turu gradom možeš započeti desnom obalom rijeke Korane. Karlovačka šetnica uz Koranu nudi poseban doživljaj susreta s rijekom, a u ovo jesensko vrijeme prizori su zaista očaravajući. Drvenim koranskim mostom prijeći ćeš na drugu obalu rijeke, a zatim se laganim hodom kroz karlovačke parkove i ulice uputiti k centru.

Kako se približavaš centru grada, tako će te sve više i više privlačiti miris pečenih kestena. Karlovčanima omiljen i dobro poznat vjesnik jeseni – štand poznatog karlovačkog kestenjara kod Miljokaza na kružnom toku. Savršena prilika za uzeti mjericu kestena, sjesti na obližnju klupicu te se ugrijati nakon ugodne šetnje.

Uz našu malu šetačku turu koju smo ti danas predstavili, pozivamo te da pogledaš koji te još događaji i aktivnosti čekaju u gradu na četiri rijeke ove jeseni.

I ovoga puta častimo te jednim slatkim receptom koji možeš isprobati kod kuće. Naravno, glavna zvijezda ove slastice je kesten. Svakako nam javi svoje dojmove ako isprobaš ovaj recept. 


Domaći namaz od kestena i čokolade

Visit Karlovac blog
Visit Karlovac blog

Sastojci:

– 250 g kuhanih kestena
– 100 g tamne čokolade (90% kakaa)
– 230 ml vode
– 110 g smeđeg šećera
– žličica ekstrakta vanilije
– prstohvat soli

Priprema:

1. U blenderu kremasto izmiksaj kuhane kestene s vodom.
2. Smjesu prebaci u lončić te dodaj šećer, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.
3. Kuhaj na laganoj vatri stalno mješajući cca. 7 minuta dok se ne zgusne.
4. Ugasi vatru i dodaj sjeckanu tamnu čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne otopi.
5. Namaz ohladi, a potom ga premjesti u staklenu posudu s poklopcem. U hladnjaku može stajati do 10 dana.
6. Namaz kao i ja možeš koristiti kao nadjev za palačinke. U slast.  

Pročitajte i ovo:

Na meniju

Štrudla s vrganjima i sirom

Početku jeseni posebno se vesele gljivari, ali i svi oni koji vole aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme na svježem zraku.