Skip to content

Sve što trebate znati o pivskom mjesecu u Karlovcu

Kolovoz u Karlovcu, tko ga ne bi volio?!

U gradu na četiri rijeke krajem kolovoza održavaju se nadaleko poznati Dani piva (ove godine po 36. put), ali građani i posjetitelji kroz cijeli mjesec mogu uživati u zanimljivim sadržajima i aktivnostima u sklopu promotivne akcije “Na pivo u Karlovac”.

Posebna ponuda pića u ugostiteljskim objektima, slani i slatki meniji s pivskom aromom, prigodne izložbe i tematske turističke ture samo su dio onoga što vas ovih dana očekuje u našem gradu. Pa krenimo redom…

Pivo, svirka, kvizovi…

Karlovački kafići u kolovozu uvode mnoge novosti u svoju ponudu. Primjerice, borlinski Beer Garden na Marsu organizira seriju pub kvizova, ali i živih svirki, dok Caffe bar Katalpa uvodi pivski happy hours – sniženja na sva piva od ponedjeljka do četvrtka od 19 do 23 sata. U Caffe baru König možete pak birati između tridesetak vrsta piva, a Caffe bar Aquatika nudi proširenu pivsku kartu, kao i ljetne koktele. Akciji se pridružio i Caffe & night bar Astralis sa sniženjima od 10% na pivsku ponudu od 18 do 23 sata. Pivoljupci, što da vam kažemo nego – birajte!

Pivski okusi i na tanjuru

I gurmani također imaju mnogo razloga za zadovoljstvo i veselje. Pivski burgeri, smuđ mariniran u crnom pivu, teleći steak u umaku od svijetlog piva, štrudla s jabukom i pivom na vanilin pjenici, torta od tamnog piva… Ma sigurno su vam već narasle zazubice, a sve to je tek dio sjajnih, maštovitih menija koji vas očekuju u karlovačkim restoranima. Krenite u pravu gastronomsku pustolovinu i otkrijte što su vam sve finoga pripremili naši vrsni ugostitelji: Konoba Kostanjac, restorani Kvaka, M90, Lana Korana, Lovački rog, Tempo i Pod starimi krovovi.

Kultura i zabava s pivskim predznakom

Kolovoz u Karlovcu donosi i razne tematske aktivnosti i kulturne sadržaje. U Paviljonu Katzler moći ćete tako pogledati prigodne izložbe, ali i odabrati zgodan pivski suvenir za poklon ili uspomenu. Svakako ne propustite fotografirati se u pivskom foto-kutku s pogledom na Šanac!

Nikola Tesla Experience Center također sudjeluje u pivskoj akciji, i to 23. kolovoza posebnim programom “KaArt – Art & Cheers: Celebrating art and craft”, koji uključuje vođeni obilazak centra te slikanje uz stručnu podršku.

Tematska turistička tura “Frtalj cenera” provest će vas najstarijim gradskim kvartom Dubovcem i približiti dugu povijest pivarstva u našem gradu. Ljubitelje igara pak pozivamo da se priključe u uzbudljivu “Pivsku potragu” u sklopu koje će prijavljeni timovi na raznim lokacijama tražiti pivske proizvode sa zadacima i dijelovima slagalice. Pobjednike za nagradu čeka pivska škrinja s blagom! Tematska tura i igra potrage na rasporedu su 26. kolovoza.

Naravno, kraj mjeseca je i tradicionalno rezerviran za slavne Dane piva, koji se ove godine održavaju od 25. do 29. kolovoza. Karlovac će ponovno okupiti brojne ljubitelje piva i dobre zabave, koji će moći uživati u bogatom glazbenom programu i raznim popratnim sadržajima. Nestrpljivo odbrojavamo do velike fešte.

Peta rijeka je potekla, u kolovozu svi putevi vode u Karlovac!

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i