Skip to content

5 razloga zašto ljeti trebate posjetiti Foginovo kupalište

Ljeto je stiglo, a s njime i sezona kupanja! Kada ste u Karlovcu, nema brige o tome gdje se rashladiti u vrijeme žega i sparina. Kultno Foginovo kupalište na Korani u najtoplijim mjesecima godine postaje mjesto koje u velikom broju okuplja velike i male kupače željne odmora, opuštanja, ali i raznih aktivnosti na i oko vode. Izdvajamo nekoliko dobrih razloga zašto trebate posjetiti prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj – ovo i svako iduće ljeto!

Zelenilo i priroda na sve strane

Premda je Foginovo kupalište udaljeno jedva 10 minuta lagane šetnje od centra Karlovca, ono djeluje poput izdvojene prirodne oaze smještene daleko od urbanog života. Na obali Korane uvijek možete pronaći neki zgodan zeleni kutak za mini piknik ili ljenčarenje u hladovini stabala, dok uživate u pogledu na pernate riječne stanovnike – simpatične labudove i patkice.

Slap kao mjesto susreta

Jedno od najpoznatijih obilježja kupališta je koranski slap koji privlači posjetitelje vjerojatno otkad je i kupanja u Karlovcu. On je zapravo svojevrsno mjesto susreta na kojem se ljudi okupljaju, druže i razgovaraju, dok istodobno uživaju u osvježenju koje im pruža rijeka. Jednom kada zauzmete dobru poziciju na slapu, sigurno ćete se na njoj željeti podulje zadržati, pogotovo ako ste u dobrom društvu. Bez brige, nitko vam to neće zamjeriti.

Zabavne aktivnosti za velike i male

Na Foginovu vam jednostavno nikad neće biti dosadno. Želite provesti popodne baveći se sportskim aktivnostima? Teren za odbojku na pijesku i atletska staza nadohvat su vam ruke. Tražite malo adrenalina i želite testirati svoju hrabrost? Stanite u red za skok s popularnog “cenera”, najviše skakaonice na kupalištu. Djeci će pak sigurno biti zanimljivi napuhanci u malom vodenom parku, ali i razne animacijske aktivnosti koje se na kupalištu organiziraju tijekom ljeta. Na Korani će stoga na svoje doći i oni koji traže malo više od sunčanja i brčkanja u plićaku, a dobro je znati i kako na sigurnost kupača svakodnevno pazi uhodana ekipa spasilaca.

S plaže na kavu

Pijuckanje kave s pogledom na predivnu Koranu… Vrlo dobar način opuštanja, zar ne?! Blizina ugostiteljskih objekata još je jedna velika prednost Foginova kupališta, a tamo također možete otići na ukusan ručak ili večeru, kao i zasladiti se nekim desertom. To je svakako korisna informacija ako dolazite na cjelodnevni kupanac s obitelji ili prijateljima.

Aquatika je “pod nosom”

Nakon kupanja, upoznajte pobliže vodeni svijet karlovačkog kraja! Na obali Korane nasuprot Foginova nalazi se popularna karlovačka atrakcija – slatkovodni akvarij Aquatika. No, bez brige, ne morate plivati do njega, jedna od opcija je da prošećete do Drvenog mosta i zatim pratite novouređenu šetnicu koja će vas odvesti do akvarija. Šetnica ima i označenu biciklističku stazu. Aquatika često organizira razne izložbe, kreativne radionice i slične sadržaje, a u sklopu zdanja nalaze se također kafić i suvenirnica, što znači da ćete se i tamo vrlo vjerojatno zadržati malo dulje.

Vidimo se ovog ljeta na Korani i Foginovu!

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i