Skip to content

Tesla centar u Karlovcu – sasvim genijalno iskustvo

Nikola Tesla Experience Center Karlovac – nova je atrakcija u gradu, gdje sve izgleda kao igra, a čista je znanost!

Teslin multimedijalni centar je hommage Nikoli Tesli, u čast jednom od najvećih umova prošlih vremena. Trag njegovih stopa na karlovačkom tlu je neizbrisiv, svijetli i danas kroz svaki djelić tehnike i elektronike koju svakodnevno koristimo. Sve što smatramo savršeno normalnim, običnim i svakodnevnim, od paljenja rasvjete na prekidaču do surfanja bežičnim mrežama, dio je Teslinog nasljeđa. Pa čak i izum popularnih selfija, umijeća javnog nastupanja i neobičnih modnih izričaja, mogli bi pripisati Tesli – ljubitelju namještaja prilikom fotografiranja, čovjeka neobičnog modnog izričaja i savršeno britkih izjava koje se citiraju i danas u raznim prilikama.

Teslino zdanje u Karlovcu dom je njegovih izuma koje možete isprobati, vidjeti kako rade i čemu služe. Tesla je svojim izumima nevidljivo napravio vidljivim. Danas se u istraživanjima koriste alati poput teleskopa, mikroskopa, senzora… – sve su to oči bez kojih bi znanstvena istraživanja tapkala u mraku beskonačnog labirinta pitanja. Zadatak svakog znanstvenika je da shvati zakone prirode i pronađe tajni kod za napredak kroz taj beskonačni labirint. Tesla nam je osvijetlio jedan dio i podario formulu za rasvjetljavanje novih dijelova koji se kriju na putu novih otkrića.

Naš zadatak je da nastavimo postavljati pitanja. Da budemo znatiželjni. Da se igramo i otkrijemo nova pravila igre. Da nam posjet Teslinom centru posluži kao inspiracija.

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i