Skip to content

Što vidjeti i doživjeti: Vodič kroz karlovački advent

Okićene ulice, kuhano vino i miris tradicionalnih delicija tek su djelić ovogodišnje karlovačke božićne priče u kojoj će podjednako uživati i stari i mladi. Što vas sve ovih blagdana čeka u gradu na četiri rijeke? Donosimo mali vodič kroz ovogodišnju adventsku ponudu u Karlovcu!

Adventski kalendar aktivnosti

Na kraju godine u našemu vas gradu svaki dan očekuju zanimljiva događanja i prigodni sadržaji. Ima tu svega: od kreativnih radionica, adventskih igara, veselih božićnih predstava i mađioničarskih nastupa do koncerata domaćih izvođača koji će se održati na Promenadi u sklopu središnjega adventskog programa od 16. do 31. prosinca. 

Želite ovjekovječiti nezaboravne blagdanske trenutke? Najljepše božićne foto-točke čekaju vas u paviljonu Katzler, u Starome gradu Dubovcu i restoranu Kvaka! Svakako ih posjetite jer, osim s lijepom uspomenom, s nekih možete otići i punog trbuščića te s prigodnim nagradama. 

Blagdanske šetnje

Znate li kako se u Karlovcu nekada obilježavao kraj stare godine, čime su se djeca sladila na Sv. Nikolu i čime se ukrašavalo jelku? Prijavite se za jednosatnu tematsku turističku turu i pođite u šetnju Zvijezdom kako biste pronašli odgovore na sve što vas zanima o starim božićnim i novogodišnjim običajima. Tko zna, usput možda pronađete i nadahnuće za ovogodišnju trpezu ili blagdanski dekor doma. 

Unikatni darovi i suveniri

Kako god odlučili proslaviti nadolazeće blagdane, sigurni smo da će dekoracije i darovi biti dio slavlja. Ako ste u potrazi za unikatnim, a opet pristupačnim darovima, posjetite Božićni obrtnički sajam na Promenadi, akvarij Aquatiku i Paviljon Katzler te ostvarite blagdanski popust na rukotvorine lokalnih umjetnika, obrtnika i OPG-ova. Ne zaboravite škicnuti i ponudu suvenira gradskih muzeja koji će ujedno 18. prosinca imati dane otvorenih vrata popraćene besplatnim stručnim vodstvima i radionicama za širu javnost. 

Aquatici možete razgledati i kolekcionarsku božićnu izložbu “Svim na Zemlji mir, veselje”, a svi ljubitelji ledenih radosti zasigurno će se zaputiti do gradskoga klizališta, koje pak od 16. do 31. prosinca ne naplaćuje ulaz. Blagdanske trenutke upotpunite i prigodnom ugostiteljskom ponudom koju vam donose naši sjajni restorani i kafići. Uživajte u blagdanskoj idili, vidimo se u Karlovcu!

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i