Skip to content

Namaz s vrganjima

Pomno si proučio/la naš Mali vodič za gljivare početnike, tvoja košarica s vrganjima je puna i sada se pitaš što s njima možeš pripremiti. Gljive možeš peći ili pohati, iskoristiti ih kao nadjev za pite ili štrudle, napraviti ukusni gulaš… 

Moj današnji prijedlog je ukusni namaz s vrganjima. Svi koji su ga probali, bili su oduševljeni. Recept je u nastavku, javi nam svoje dojmove ako ga isprobaš. 

Visit Karlovac blog


NAMAZ S VRGANJIMA 

– 500 g vrganja
– 1 glavica luka 
– žličica slatke mljevene paprike 
– 500 g krem sira 
– 2 žličice senfa
– 100 ml bijelog vina
– 1 češanj češnjaka 
– 1 veća paprika 
– ulje
– sol, papar i mješavina začina po želji 
– svježi peršin 

1. Na zagrijano ulje dodaj sitno nasjeckan luk, posoli te dinstaj dok ne omekša. Na luk dodaj češnjak, nasjeckane vrganje, na kockice narezanu papriku, suhe začine i vino. 
2. Sve skupa je potrebno dinstati 40-tak minuta na laganoj vatri, na kraju dodaj usitnjeni svježi peršin. Vrganji će pustiti svoju tekućinu tako da nije potrebno podlijevati vodom. 
3. Smjesu ohladi te štapnim mikserom napravi namaz. U dobivenu smjesu umiješaj krem sir i senf te žlicom dobro izmiješaj. Kušaj te ako je potrebno dodatno začini. 
4. Moja preporuka je namaz poslužiti s tostiranim kruhom. Dobar tek.  

Pročitajte i ovo:

Na meniju

Uskrsna rolada s mrkvom

Bliži nam se Uskrs, najstariji i najveći kršćanski blagdan. U Karlovcu se dolazak proljeća i Uskrs dočekuju s posebnim entuzijazmom

Na meniju

Vanilin kiflice

Prosinac označava dolazak zime i blagdana kojima se posebno veselimo. To je vrijeme darivanja, okupljanja obitelji i prijatelja te uživanja

Na meniju

Namaz od kestena i čokolade

Jesen u Karlovcu je zaista čarobna. Priroda se priprema za hladnije mjesece, temperatura postupno pada, dani su sve kraći. Jedinstveni