Skip to content

Namaz s vrganjima

Pomno si proučio/la naš Mali vodič za gljivare početnike, tvoja košarica s vrganjima je puna i sada se pitaš što s njima možeš pripremiti. Gljive možeš peći ili pohati, iskoristiti ih kao nadjev za pite ili štrudle, napraviti ukusni gulaš… 

Moj današnji prijedlog je ukusni namaz s vrganjima. Svi koji su ga probali, bili su oduševljeni. Recept je u nastavku, javi nam svoje dojmove ako ga isprobaš. 

Visit Karlovac blog


NAMAZ S VRGANJIMA 

– 500 g vrganja
– 1 glavica luka 
– žličica slatke mljevene paprike 
– 500 g krem sira 
– 2 žličice senfa
– 100 ml bijelog vina
– 1 češanj češnjaka 
– 1 veća paprika 
– ulje
– sol, papar i mješavina začina po želji 
– svježi peršin 

1. Na zagrijano ulje dodaj sitno nasjeckan luk, posoli te dinstaj dok ne omekša. Na luk dodaj češnjak, nasjeckane vrganje, na kockice narezanu papriku, suhe začine i vino. 
2. Sve skupa je potrebno dinstati 40-tak minuta na laganoj vatri, na kraju dodaj usitnjeni svježi peršin. Vrganji će pustiti svoju tekućinu tako da nije potrebno podlijevati vodom. 
3. Smjesu ohladi te štapnim mikserom napravi namaz. U dobivenu smjesu umiješaj krem sir i senf te žlicom dobro izmiješaj. Kušaj te ako je potrebno dodatno začini. 
4. Moja preporuka je namaz poslužiti s tostiranim kruhom. Dobar tek.  

Pročitajte i ovo:

blank
Mjesta i doživljaji

Domaći medenjaci

Paljenjem prve adventske svijeće obilježili smo početak došašća, mnogima omiljenog razdoblja u godini. Svijeća je upaljena kod Veleučilišta uz prisustvo

blank
Na meniju

Juha od kestena

Stigli su nam kesteni, glasnici jeseni kojima malo tko može odoljeti. Ove ukusne jesenske plodove možemo peći ili kuhati te

blank
Na meniju

Karlovačke pivske delicije

Istražite našu pivsku kuharicu i pronađite inspiraciju za specijalitete s pivskom aromom! U Karlovcu se od pamtivijeka dobro jelo, a

Visit Karlovac Blog