Skip to content

Na pivski koktel u Karlovac

Jeste li ikad probali koktele na bazi piva? To možete učiniti u Karlovcu tijekom kolovoza u sklopu akcije „Na pivo u Karlovac“. Karlovački ugostitelji osmislili su jedinstvenu ponudu u kojoj je pivo moguće sagledati u sasvim novom svjetlu!

Asocijacije i slike koje vam pri spomenu piva u prvom trenutku padaju na pamet sigurno su roštilj, nogomet, krigla i pereci. No, je li moguće pivo staviti u neki drugi kontekst, odnosno natočiti ga u čašu sasvim drukčijega tipa, u onu u kakvoj se poslužuju kokteli, te ga sljubiti s okusima kao što su kokos, ananas ili bademi? Karlovčani vjeruju da je to moguće pa je nekoliko tamošnjih kafića osmislilo cijelu lepezu specijalnih koktela koji sadrže različite tipove piva pomiješane s neočekivanim sastojcima. Zajedničko im je da su pretvoreni u osvježavajuće koktele i da se mogu probati samo u Karlovcu.

Vrste piva koje su iskorištene za kreiranje tih neobičnih koktela prilično su raznolike. Tako su, primjerice, kafići Ray bar i Star Bar priliku dali Radleru, s obzirom na to da su ostali sastojci njihova pivskog koktela rum, grenadina te svježe cijeđeni sok grejpa i limuna. Ako vas je privukla ta kombinacija, zaputite se u jedan od ta dva kafića te potražite koktel pod imenom Old Star Beer Cocktail. U Kazališnoj kavani, kafiću smještenom u sklopu kazališta Zorin dom, mogu se probati čak dva koktela koji sadrže pivo – Kupska podmornica (Orahovac, Bitter od prženih badema, svijetlo lager pivo) i KA Colada (sirup od kokosa, limun, sok od ananasa i svijetlo ale pivo).

U akciju su se uključili i Caffe bar Aquatika (kafić akvarija Aquatike) sa svojim koktelima Pivska margarita (točeno svijetlo pivo, Lime juice, Tequila, Lemon Rancho i limun za dekoraciju), zatim Ultra (svijetlo lager pivo, Sprite, Curacao i limun za dekoraciju) te restoran Pod starimi krovovi koji se nalazi u sklopu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Njegova je pak pivska zvijezda koktel s tamnim pivom značajnog imena Karlovac by night.

Dakle, vrijedni barmeni osmislili su zaista jedinstvene kombinacije pića, a na vama je samo da se zaputite u Karlovac, sve ih isprobate i javite nam koja vam se najviše svidjela!

Pročitajte i ovo:

Na meniju

Uskrsna rolada s mrkvom

Bliži nam se Uskrs, najstariji i najveći kršćanski blagdan. U Karlovcu se dolazak proljeća i Uskrs dočekuju s posebnim entuzijazmom

Na meniju

Vanilin kiflice

Prosinac označava dolazak zime i blagdana kojima se posebno veselimo. To je vrijeme darivanja, okupljanja obitelji i prijatelja te uživanja

Na meniju

Namaz od kestena i čokolade

Jesen u Karlovcu je zaista čarobna. Priroda se priprema za hladnije mjesece, temperatura postupno pada, dani su sve kraći. Jedinstveni