Skip to content

Na pivski koktel u Karlovac

Jeste li ikad probali koktele na bazi piva? To možete učiniti u Karlovcu tijekom kolovoza u sklopu akcije „Na pivo u Karlovac“. Karlovački ugostitelji osmislili su jedinstvenu ponudu u kojoj je pivo moguće sagledati u sasvim novom svjetlu!

Asocijacije i slike koje vam pri spomenu piva u prvom trenutku padaju na pamet sigurno su roštilj, nogomet, krigla i pereci. No, je li moguće pivo staviti u neki drugi kontekst, odnosno natočiti ga u čašu sasvim drukčijega tipa, u onu u kakvoj se poslužuju kokteli, te ga sljubiti s okusima kao što su kokos, ananas ili bademi? Karlovčani vjeruju da je to moguće pa je nekoliko tamošnjih kafića osmislilo cijelu lepezu specijalnih koktela koji sadrže različite tipove piva pomiješane s neočekivanim sastojcima. Zajedničko im je da su pretvoreni u osvježavajuće koktele i da se mogu probati samo u Karlovcu.

Vrste piva koje su iskorištene za kreiranje tih neobičnih koktela prilično su raznolike. Tako su, primjerice, kafići Ray bar i Star Bar priliku dali Radleru, s obzirom na to da su ostali sastojci njihova pivskog koktela rum, grenadina te svježe cijeđeni sok grejpa i limuna. Ako vas je privukla ta kombinacija, zaputite se u jedan od ta dva kafića te potražite koktel pod imenom Old Star Beer Cocktail. U Kazališnoj kavani, kafiću smještenom u sklopu kazališta Zorin dom, mogu se probati čak dva koktela koji sadrže pivo – Kupska podmornica (Orahovac, Bitter od prženih badema, svijetlo lager pivo) i KA Colada (sirup od kokosa, limun, sok od ananasa i svijetlo ale pivo).

U akciju su se uključili i Caffe bar Aquatika (kafić akvarija Aquatike) sa svojim koktelima Pivska margarita (točeno svijetlo pivo, Lime juice, Tequila, Lemon Rancho i limun za dekoraciju), zatim Ultra (svijetlo lager pivo, Sprite, Curacao i limun za dekoraciju) te restoran Pod starimi krovovi koji se nalazi u sklopu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Njegova je pak pivska zvijezda koktel s tamnim pivom značajnog imena Karlovac by night.

Dakle, vrijedni barmeni osmislili su zaista jedinstvene kombinacije pića, a na vama je samo da se zaputite u Karlovac, sve ih isprobate i javite nam koja vam se najviše svidjela!

Pročitajte i ovo:

blank
Mjesta i doživljaji

Domaći medenjaci

Paljenjem prve adventske svijeće obilježili smo početak došašća, mnogima omiljenog razdoblja u godini. Svijeća je upaljena kod Veleučilišta uz prisustvo

blank
Na meniju

Juha od kestena

Stigli su nam kesteni, glasnici jeseni kojima malo tko može odoljeti. Ove ukusne jesenske plodove možemo peći ili kuhati te

blank
Na meniju

Namaz s vrganjima

Pomno si proučio/la naš „Mali vodič za gljivare početnike“, tvoja košarica s vrganjima je puna i sada se pitaš što s

Visit Karlovac Blog