Skip to content

Na pivo u Karlovac – tko, što, gdje

Dobro došli u grad rijeka i parkova i – grad piva! Ako se smatrate pivoljupcem, Karlovac jednostavno morate posjetiti u kolovozu. Mjesec je to u kojem se održavaju tradicionalni i nadaleko poznati Dani piva, ali i mjesec u kojem vas na mnogim gradskim lokacijama čekaju zanimljivi sadržaji i aktivnosti objedinjeni pod nazivom “Na pivo u Karlovac”.

“Na pivo u Karlovac” tematska je akcija koja počinje u tjednima koji prethode Danima piva, a uključuje posebne pivske ponude u kafićima, barovima i pubovima, ponude jela s okusom piva u lokalnim restoranima, pivske izložbe, prigodne prodaje i raznovrsne popratne tematske aktivnosti. Projekt, naravno, ne bi bio izvediv bez lokalnih dionika i njihova posvećenog angažmana u osmišljavanju ponuda i sadržaja za Karlovčane i njihove goste. Otkrijmo što su nam pripremili!

Gdje se ide na pivo?

U Karlovcu se ne morate brinuti da ćete ostati bez piva, a osim standardno kvalitetne ponude, lokalni kafići u kolovozu donose i razne prigodne novitete. Hollywood Cafe organizira Craft uru, poučna druženja uz craft pivo po pristupačnim cijenama. U Caffe baru Catalpa možete pak uživati u pivskom happy houru od ponedjeljka do četvrtka od 18 do 23 sata. Kazališna kavana u sklopu Zorin doma donosi glazbene nastupe, pivske kvizove i igre, uz ponudu pivskih koktela Kupska podmornica i KA Colada. 

Aquatika Caffe bar u kolovozu proširuje svoju pivsku kartu te nudi koktele Pivska Margarita i Ultra. Istodobno, Caffe baru König možete birati između čak 20 vrsta craft piva hrvatske proizvodnje. Akciji “Na pivo u Karlovac” priključili su se i borlinski Mars & Beer Garden na Marsu te Ray Bar i Star Bar koji su obogatili svoju ponudu koktelom Old Star beer. Gdje ćete najprije navratiti? 🙂

A gdje dobro jesti?

Pivske arome u kolovozu osvajaju i tanjure! Roštilj i burgeri s pivskim dodirom, mesni odresci u umaku od piva, riba u pivskoj marinadi, razne varijacije jela s tjesteninom i deserti s pivskim okusom, samo su dio maštovite ponude karlovačkih restorana. 

Želite probati smuđa ili kozice u pivskome tijestu? Kako vam pak zvuče pljukanci s mesom divljači u umaku od tamnoga piva? Ili ste za nešto slatko? Čokoladnu tortu s crnim pivom, možda? Što god izabrali, sigurno ćete uživati u bogatstvu okusa i neodoljivim kombinacijama s kojima se dosad možda i niste susreli.

Isplanirajte ljetni gastronomski provod u našemu gradu i otkrijte kakve su vam menije pripremili naši vrijedni ugostitelji: Restoran TempoBistro KastelRestoran M90, Restoran Kvaka, Restoran Lovački rog, Hotel Korana Srakovčić, Konoba Kostanjac, Restoran Lana Korana, Pod starimi krovovi, Bistro Palma i Restoran Kristal te Konoba Črni kos

Piva, kulture i igara!

Osim prigodne ponude u ugostiteljskim objektima, kolovoz u gradu donosi i zanimljive aktivnosti i kulturne sadržaje s pivskim predznakom. Galerija Zilik organizira izložbu posvećenu povijesti i industrijskoj baštini Karlovačkoga piva od 1900. godine do današnjih dana. Paviljon Katzlerpak u svom izlogu donosi izložbu “Povijest piva na karlovački način” koja otvara drukčiji pogled na lokalnu tradiciju pivarstva i običaje.

U Katzleru se također mogu nabaviti suveniri s temom piva, poput magneta, majica, licitara i keramičkih krigli. Poseban suvenirski adut je pivski sapun ručne izrade, skuhan od svijetlog i tamnog piva! Prigodne suvenire možete pronaći i u suvenirnici akvarija Aquatike te Gradskome muzeju Karlovac.

Ljubitelji pivske povijesti svakako bi se trebali u kolovozu ukrcati na Žitnu lađu na Kupi koja održava posebne animacijske vožnje pod nazivom “Pivske priče sa Žitne lađe”. Otkrijte kako se nekad prevozio ječam za pivo lađama žitaricama te kako je u prošlosti izgledala proizvodnja piva u našemu gradu! 

Povijest pivarstva također će vam približiti i tematska turistička tura pod nazivom “Frtalj cenera”, koja će vas provesti najstarijim gradskim kvartom, Dubovcem. 

Program akcije “Na pivo u Karlovac” upotpunit će zabavna interaktivna igra “Pivska potraga” u organizaciji agencije Kamat Adventure u kojoj će prijavljeni timovi na raznim lokacijama u gradu tražiti pivske proizvode sa zadacima i dijelovima slagalice. Nagrada je uistinu vrijedna: pivska škrinja s blagom!

Pridružite se velikoj pivskoj proslavi u gradu!

Više detalja o pivskoj ponudi i terminima tematskih događanja u kolovozu potražite na web stranici Visit Karlovac.

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i