Skip to content

Karlovačke pivske delicije

Istražite našu pivsku kuharicu i pronađite inspiraciju za specijalitete s pivskom aromom!

U Karlovcu se od pamtivijeka dobro jelo, a uz fino jelo, cijenilo se i dobro pivo. S vremenom se to dvoje spojilo pa se uz vino i rakiju u gulašima, marinadama i desertima, našlo i pivo. Ipak, da bi kulinarski eksperimenti s pivom postali slasna remek-djela nije dovoljno samo zgrabiti prvo pivo koje vam se nađe u frižideru.

Kako stvoriti prave kombinacije i savršeno uravnotežiti okuse piva s mesom, ribom, tjesteninom, gljivama i slatkim sastojcima, doznati možete u pivskoj kuharici Jela s pivom koju su za vas pripremili doajeni karlovačke gastronomske  scene u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca. 

Masterchefovi iz hotela Korana Srakovčić, restorana Lovački rogTEMPO i Bistro&Bar Kastel te konoba Črni kos i Kostanjac na dvadeset i osam stranica servirali su dvanaest prefinih recepata za krem-juhe, umake, odreske, divljač, burgere i torte s pivom koje jednostavno morate probati. Recepti su popraćeni atraktivnim fotografijama gotovih jela od kojih ćete – sigurni smo – instantno ogladnjeti. 

Ako još niste bili u prilici omastiti brk pivskim delicijama koje pršte domaćim okusima, mirisima i aromama, sada je pravo vrijeme za to jer će tijekom kolovoza lokalna kuhinja uz prvoklasna točena i flaširana piva, biti zvijezda karlovačkoga kasnog ljeta. Dođite na pivo u Karlovac, pronađite svoju pivsku lokaciju, otvorite se novim okusima, poslušajte pivske priče iz karlovačke prošlosti, doznajte sve o bogatoj domaćoj povijesti pivarstva, sudjelujte u potrazi za pivskim blagom i zabavite se na tradicionalnim Danima piva koji će se kao šlag na kraju održati krajem kolovoza. Živjeli i dobar tek!

Pročitajte i ovo:

Na meniju

Domaća orahnjača

Uskrsni običaji razlikuju se diljem Hrvatske, a ono što nas sve povezuje za vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana jest obiteljsko okupljanje.