Skip to content

Karlovačke pivske delicije

Istražite našu pivsku kuharicu i pronađite inspiraciju za specijalitete s pivskom aromom!

U Karlovcu se od pamtivijeka dobro jelo, a uz fino jelo, cijenilo se i dobro pivo. S vremenom se to dvoje spojilo pa se uz vino i rakiju u gulašima, marinadama i desertima, našlo i pivo. Ipak, da bi kulinarski eksperimenti s pivom postali slasna remek-djela nije dovoljno samo zgrabiti prvo pivo koje vam se nađe u frižideru.

Kako stvoriti prave kombinacije i savršeno uravnotežiti okuse piva s mesom, ribom, tjesteninom, gljivama i slatkim sastojcima, doznati možete u pivskoj kuharici Jela s pivom koju su za vas pripremili doajeni karlovačke gastronomske  scene u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca. 

Masterchefovi iz hotela Korana Srakovčić, restorana Lovački rogTEMPO i Bistro&Bar Kastel te konoba Črni kos i Kostanjac na dvadeset i osam stranica servirali su dvanaest prefinih recepata za krem-juhe, umake, odreske, divljač, burgere i torte s pivom koje jednostavno morate probati. Recepti su popraćeni atraktivnim fotografijama gotovih jela od kojih ćete – sigurni smo – instantno ogladnjeti. 

Ako još niste bili u prilici omastiti brk pivskim delicijama koje pršte domaćim okusima, mirisima i aromama, sada je pravo vrijeme za to jer će tijekom kolovoza lokalna kuhinja uz prvoklasna točena i flaširana piva, biti zvijezda karlovačkoga kasnog ljeta. Dođite na pivo u Karlovac, pronađite svoju pivsku lokaciju, otvorite se novim okusima, poslušajte pivske priče iz karlovačke prošlosti, doznajte sve o bogatoj domaćoj povijesti pivarstva, sudjelujte u potrazi za pivskim blagom i zabavite se na tradicionalnim Danima piva koji će se kao šlag na kraju održati krajem kolovoza. Živjeli i dobar tek!

Pročitajte i ovo:

blank
Mjesta i doživljaji

Domaći medenjaci

Paljenjem prve adventske svijeće obilježili smo početak došašća, mnogima omiljenog razdoblja u godini. Svijeća je upaljena kod Veleučilišta uz prisustvo

blank
Na meniju

Juha od kestena

Stigli su nam kesteni, glasnici jeseni kojima malo tko može odoljeti. Ove ukusne jesenske plodove možemo peći ili kuhati te

blank
Na meniju

Namaz s vrganjima

Pomno si proučio/la naš „Mali vodič za gljivare početnike“, tvoja košarica s vrganjima je puna i sada se pitaš što s

Visit Karlovac Blog