Skip to content

I suveniri pričaju pivsku priču o Karlovcu

Željni ste kvalitetnog piva, ukusne hrane i dobre zabave? Sve što trebate je posjetiti Karlovac u kolovozu i istražiti koje sve sadržaje nudi popularna akcija “Na pivo u Karlovac”. Naravno, na povratku treba ponijeti doma i poneku “sitnicu” za uspomenu…

Pogodili ste, govorimo o suvenirima. Osim što privlače pozornost svojim izgledom, oni uvijek iznova bude sjećanje na destinaciju, lijepe trenutke i proživljena iskustva… I sigurno će se savršeno uklopiti na polici, ormaru, stolu ili u nekom drugom kutku vašega doma.

U povodu proslave pivskog mjeseca u Karlovcu, lokalni dionici i ove su godine u svoju ponudu uvrstili prigodne suvenire koji na svoj način pričaju priču o gradu na četiri rijeke. Magneti i licitari u obliku krigle, privjesci s pivskim motivom, klasične staklene krigle, ali i one keramičke iz kakvih se nekad pilo, samo su djelić lijepih stvarčica koje možete pronaći u ponudi Gradskog muzeja Karlovac, slatkovodnog akvarija Aquatike i Paviljona Katzler.  

Upravo se u mini turističkom centru Katzler krije i možda najveći ovogodišnji suvenirski adut na temu piva – sapun ručne izrade, skuhan od svijetlog i tamnog piva. Vjerujemo da ćete ga željeti sačuvati što je moguće dulje pa je najbolje da ga držite podalje od kupaonice. 😉

Svakako zavirite i u suvenirnice Gradskog muzeja i Aquatike koje uspješno surađuju s lokalnim kreativcima, obrtnicima i umjetnicima, nudeći širok izbor unikatnih predmeta, od ručno izrađenog nakita pa sve do majica i platnenih torbi. Ako pak krajem mjeseca dolazite na Dane piva (naravno da dolazite!), svakako potražite njihove štandove sa suvenirima na Promenadi i pronađite darak za sebe i uspomenu za svoje najdraže.

Posjetite naš grad u kolovozu, istražite slikovite pivske lokacije i odaberite originalne suvenire koji će vas dugo podsjećati na karlovačku pivsku avanturu.

Pročitajte i ovo:

Kultura i baština

Karlovačka knjižnica, nekad i danas

Gotovo svi ljubitelji pisane riječi reći će kako su upravo knjižnice odigrale neizmjerno važnu ulogu u njihovu odrastanju, razvoju ljubavi

Kultura i baština

Nikola Tesla, karlovački đak

Osim što je u povijest upisan kao veliki vizionar, znanstvenik i izumitelj, Nikola Tesla bio je i pravi svjetski čovjek.