Skip to content

Sretan nam rođendan!

Sretan ti 443. rođendan, dragi Karlovče, vjerni prijatelju! ❤

Znamo da pamtiš svaku stopu koja je prošla tvojim ulicama i lica svih generacija što su te gradila, čuvala, zadivljeno gledala i živjela s tobom. Svi smo te mi voljeli na svoj način, nastojali te biti dostojni i ne iznevjeriti te. Možda nismo uvijek uspjeli, ali ljubav prema tebi uvijek je bila jača od svih naših grešaka.

Budi i dalje takav kakav jesi, rasplesan i živahan, tih i maglovit, nježan i hirovit, gostoljubiv i smiješan, snažan i karakteran. Budi mokar od rijeka, zelen od parkova, mirisan od cvjetova lipe i raspjevan od sreće. Budi Zvijezda nad zvijezdama!

Za nas si ti si jedini pravi grad na svijetu! ❤ Ne postoji mjesto gdje bismo voljeli biti više nego ovdje pored tvoje četiri rijeke, ne postoji ništa tako zeleno gdje bi se mogli sakriti od ostatka sivog svijeta.  

Znamo da si imao boljih i lošijih dana od tog davnog 13. srpnja 1579. godine. S vremenom si postao mudar i spoznao da je sve loše prolazno, a dobro pobjeđuje i ostaje zauvijek. 

Hvala ti što si nas branio, hranio i grlio. Hvala što nam svaki dan iznova daješ priliku da ti svojim djelima uzvratimo.

Želimo nam svima sretan rođendan jer tvoj rođendan je svetkovina svih nas koji te volimo!

Želimo ti bolje sutra, bolji svijet i bolje nas! 

S ljubavlju,

tvoji Karlovčani

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i