Skip to content

5 mjesta u Karlovcu za super Instagram fotku

Karlovac je grad u kojemu vlada skladan spoj prirodnog i urbanog pa redovito predstavlja veliku inspiraciju fotografima. Uzmite fotić ili smartphone u ruke, vodimo vas na šetnju koja će vam dati mnogo kvalitetnog materijala za vaš Instagram profil!

Jelačićev trg

Središnji gradski trg nudi pregršt zanimljivih motiva poput impozantnog tornja Crkve Presvetog Trojstva i zdenca ukrašenog skulpturama koji je sagrađen u 19. stoljeću. Obavezno odredište za ljubitelje povijesnih spomenika i sakralne baštine.

Ulaz u Radićevu

Na početku Radićeve ulice čeka vas velika metalna stolica s karlovačkim grbom u kojoj se svi vole fotografirati. U kraljevskoj pozi, naravno. U neposrednoj je blizini i Paviljon Katzler, najmanji turistički centar na svijetu, koji će vas jednostavno osvojiti svojim retro izgledom. Svakako zavirite i unutra!

Velika promenada

Velika promenada jedno je od najdražih šetališta Karlovčana, ali i mjesto puno zelenih vizura koje su kao stvorene za dobru fotku. Šetnja kroz predivan drvored odvest će vas do Glazbenog paviljona, još jedne slikovite atrakcije. Produžite li ravno, doći ćete do kazališta Zorin dom koje zaslužuje da mu posvetite cijelu seriju fotografija.

Foginovo kupalište

Popularno kupalište na Korani poznato je po slapu, mostovima i zelenom okruženju. Ukratko, ideja za dobru fotku neće vam nedostajati. U blizini se nalazi i velika cvjetna skulptura u obliku pauna koja je, pogađate, savršen motiv za Instagram. A kad ste već na Korani, svakako navratite i do slatkovodnog akvarija Aquatike koji se smjestio na obali suprotnoj od kupališta. Ribe i podvodni svijet jako su fotogenični, samo kažemo. 🙂

Stari grad Dubovac

Volite povijest, misterije i bajkovitu atmosferu? Onda jednostavno morate posjetiti Stari grad Dubovac za koji se smatra da je nastao u 13. stoljeću. Osim same srednjovjekovne utvrde, oduševit će vas i zapanjujući pogled na cijeli grad koji puca s brda iznad Kupe. Ugodno fotkanje!

Pročitajte i ovo:

Mjesta i doživljaji

Karlovački zidići

Postoje zidine, zidovi i zidići. Zidine su u povijesti služile za obranu gradova i ljudi, a danas su turističke atrakcije.

Karlovac
Mjesta i doživljaji

Drveni most

Karlovac je grad na četiri rijeke i desetak mostova u užem dijelu grada. Mostovi, naravno, služe da premošćuju rijeke i